Hűtőgép javítás Pécsen és környékén gyorsan, olcsón:
Mobil: +36 30 9 465 592 (már 1994 óta) - hibabejelentés, tanácsadás (országosan is) munkanapokon: 8-17 óráig. Szombat: 10-15 óráig. Vasárnap, ünnepnap: 10-12 óráig.
Vezetékes telefon: +36 72 410 492 munkanapokon: 8-17 óráig.
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Cím: 7636, Pécs, Alsó u.33. (TÉRKÉP) - Előzetes egyeztetés után a szervizbe szállított hűtőkészüléket azonnal bevizsgálom, a javítás megvárható. A bevizsgálás díja 4 000 Ft, javítás esetén nem kerül felszámolásra.

Télen egyes hűtőkészülékek tulajdonosai furcsa "jelenséggel" szembesülhetnek. A jellemzően kombinált hűtőszekrény fagyasztó részében látszólag minden ok nélkül többé-kevésbé megolvadnak az élelmiszerek, sőt akár teljesen le is olvadhat a fagyasztó rész.

Ez a "hiba" az automata leolvasztású kívülről egy ajtós 3, esetleg 4 csillagos hűtőszekrényekre, illetve az egykompresszoros kombinált (kívülről két ajtós) alul- vagy felül fagyasztós készülékek többségére jellemző. Meglepő, de ilyenkor szinte sosem a hűtőszekrény romlik el. A két kompresszorral szerelt kombinált hűtőszekrényeket, illetve az elektronikus vezérlésű egykompresszoros, és a No Frost készülékeket nem érinti ez a "probléma".
Ha a fenti kialakítású hűtőszekrény (márkától és gyártótól függetlenül) tartósan +10°C fok körüli helyen üzemel, akkor üzemszerűen megolvadhat a mélyhűtő tartalma. Ha tartósan 0°C fok környékére csökken a helyiség hőmérséklete, akkor teljes mértékben felolvadhat a mélyhűtő. És ez nem üzemzavar, hanem a készülék működési elvéből következik, amire a használati utasításban a gyártó minden esetben figyelmezteti a készülék használóját.
Az ilyen készülékekben egy úgynevezett automata hőfokszabályzó a normál térben található hőcserélő hőmérséklete alapján vezérli az egész készüléket. A hűtőrendszert úgy alakították ki, hogy ideális (+15°C fok felett) esetben, amikor a normál téri hőcserélő hőmérséklete eléri a hőfokszabályzó (ezt lehet ténylegesen állítani a hőfokszabályzóval) kikapcsolási tartományát, akkor mind a fagyasztóban, mind pedig a normál térben a hőmérséklet megfelelő lesz: -18°C fok a fagyasztóban, és +5°C fok körüli a normál térben. A hűtési ciklus végén, amikor leáll a kompresszor, a hőfokszabályzó addig nem indítja meg a újra hűtést, amíg a belső hőcserélő hőmérséklete el nem ér egy 2-3 °C fokos hőmérsékletet (a bekapcsolási hőmérséklet nem állítható), hogy a korábbi hűtési ciklusban a hőcserélő felületén kialakult jég és dér leolvadhasson. Ezért amíg a +20°C fokos hőmérsékletű helyiségben a normál térben megfelelően gyorsan melegszik fel a hőcserélő a hűtési ciklus után, és a fagyasztóban tárol élelmiszerek nem olvadnak meg, addig ez a folyamat a +10°C fokos helyiségben lényegesen több időt vehet igénybe, és normál leolvasztási ciklus 20-40-60 perces időtartama elérheti a több órát. Ha 0°C fok környéki a helyiség hőmérséklete, akkor nem is fogja a hőcserélő elérni a 2-3°C fokot, aminek az lesz a következménye, hogy nem fog megkezdődni a hűtési ciklus. Viszont ha nincs hűtés, a fagyasztó tartalma megolvad mert a -18°C fokra lehűtött élelmiszereknek kevés a 0°C fok. Ez a jelenség 2-3 napnál hosszabb ideig tartó (+10°C fok alatti) hidegben alakul ki. A fagyasztó részben könnyen felismerhető, ha a hideg miatt felolvadt, majd a melegebb időben visszafagyott az élelmiszer, mert a hőcserélő tetején teljes felületén rengeteg megfagyott vízcsepp alakul ki (ha csak az ajtónál, akkor rosszul zár az ajtó), illetve az addig különálló élelmiszerek többé-kevésbé egybefagytak. A hűtőszekrény normál téri hőmérséklete mindig megfelelő, mert a külső hideg önmagában is megfelelő lenne az élelmiszereknek.
Az egyik megoldás, hogy hidegebb időben a hűtőkészülék fagyasztójának a tartalmát másik mélyhűtőben kell tárolni. Egy másik lehetőség, hogy a hűtőszekrényt egy +10°C foknál melegebb (inkább +15°C fok) helyiségbe áthelyezve üzemeltetni, vagy az adott helyiségben kell az ideális +15°C fokot biztosítani a hidegebb időszakokban. Ezek a helyiségek jellemzően családi házas környezetben fordulnak elő: fűtetlen szobák, verandák, spájzok, garázsok. Társas házaknál a fedett, de nem fűtött erkélyen is előfordulhat a probléma.
A gyártók az egykompresszoros hűtők egy részét felkészítették a hideg helyiségben történő használatra egy kézzel vezérelhető normál téri fűtés beépítésével. A készülék tetején (Zanussi), vagy a készüléken belül (Whirlpool, Siemens, Bosch, Gorenje) a hőfokszabályzó környékére szerelt sárga kapcsolóval, nyomógombbal lehet beüzemelni ezt a fűtést. A kis teljesítményű villamos fűtést a normál térben épp annyira melegíti a hőcserélőt, hogy a hőfokszabályzó a hűtési ciklusban megfelelő ideig üzemeljen, és így a szükséges hőmérséklet kialakuljon a fagyasztó részben, illetve a leolvasztási ciklus ne legyen túl hosszú. Ezt a kapcsolót érdemes már +15°C fok körül bekapcsolni, és addig használni addig amíg újra nem lesz tartósan 15°C fok feletti hőmérséklet a helyiségben. A kapcsolót normál környezeti hőmérsékletű üzem közben, főleg nagy melegben mindenképpen ki kell kapcsolni (illetve kikapcsolt állapotban kell tartani), mert a hűtőszekrény nem megfelelő működését idézheti elő.

A hűtőgépszerelő elérhetősége:
Mobil: +36 30 9 465 592 (már 1994 óta) - hibabejelentés, tanácsadás (országosan is) munkanapokon: 8-17 óráig. Szombat: 10-15 óráig. Vasárnap, ünnepnap: 10-12 óráig.
Vezetékes telefon: +36 72 410 492 munkanapokon: 8-17 óráig.
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Cím: 7636, Pécs, Alsó u.33. (TÉRKÉP) - Előzetes egyeztetés után a szervizbe szállított hűtőkészüléket azonnal bevizsgálom, a javítás megvárható. A bevizsgálás díja 4 000 Ft, javítás esetén nem kerül felszámolásra.

 

Joomla SEF URLs by Artio

Az oldal sütiket használ! Elfogadod?